28 april Nieuwe website én nieuwe veldbloemencatalogus

De upgedate website van Advanta België staat online. Naast een iets strakkere lay-out, werd er ook gezorgd voor een meer gestroomlijnde lay-out van de nieuwsberichten en werd ook de laadsnelheid van de complete website, zowel mobiel als op uw computer, sterk verbeterd.

Ook het gamma kreeg een serieuze facelift. De veldbloemen worden voortaan ingedeeld in 5 categorieën. Het aanbod van zowel inheemse als kleurrijke mengsels werd daarbij gevoelig uitgebreid. De opbouw van onze website weerspiegelt de nieuwe aanpak in onze veldbloemencatalogus die er als volgt uitziet:

  • Eenjarig kleurrijk: deze decoratieve mengsels hebben een snelle, lange en uitbundige bloei. Ook de bijenmengsels zitten in deze categorie. Naast de gekende Colour Splash-mengels vindt u hier de nieuwe mengsels Summer Flower, Flower Power, Snijbloemen, Droogbloemen en Sunflower.
  • Meerjarig kleurrijk: onze gekende standaardmengsels werden aangevuld met enkele nieuwkomers zoals Bumble Bee, Butterfly, Tuinkruiden en Nostalgie. We hebben hier ook een Dakmengsel.
  • Meerjarig inheems: deze mengsels bestaan uitsluitend uit soorten die van origine in ons land voorkomen. De vegetaties onder deze noemer kennen een eerder ingetogen bloei en passen bij een meerjarig natuurgericht beheer. In dit segment heeft Advanta haar speciaalmengsels onder nummer vervangen door het pakket ‘Kruidenweides’ voor verschillende toepassingen. Ook inheemse mengsels voor specifieke doeleinden als Bosrand, Wadi, Bodembedekker, Boerenweide en Stroomdalflora vallen hieronder.
  • Staygreen-mengsels voor openbare ruimte: dit zijn meerjarige, ecologische mengsels met inheemse soorten die jaarrond groen blijven, maximaal bijdragen aan biodiversiteitsherstel en minimaal onderhoud vragen.
  • Biodivers agrarisch natuurbeheer: deze categorie heeft als doel de biodiversiteit (hoofdzakelijk) op akkers en weiden te bevorderen. Nieuw zijn hier de Kruidenmix Topcheval, LG-Graslandkruiden, Wintervogelakker, Fruitmax en Begraafplaats.

Download hieronder de nieuwe veldbloemencatalogus.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwtjes in je mailbox.

      Privacy statement.