25 april Natuurlijke bestrijding van eikenprocessierupsen

De eikenprocessierups was de afgelopen jaren een echte plaag, en ook voor deze zomer worden drastische maatregelen overwogen om de beestjes te bestrijden. De beste oplossing op lange termijn is echter een natuurlijke bestrijding op basis van biologisch evenwicht.

Staygreen 2 Eikenprocessierups

Zadenspecialist Advanta ontwikkelde speciaal hiervoor een meerjarig kruidenmengsel met scherm- en vlinderbloemigen onder de naam ‘Staygreen 2 Eikenprocessierups’. Door het inzaaien van dit mengsel in de buurt van eikenbomen ontstaat een gevarieerde, biodiverse habitat waarin de natuurlijke vijanden van de rups zich thuis voelen en vermenigvuldigen. En het werkt. De aanpak is effectief, duurzaam én milieuvriendelijk.

De eikenprocessierups heeft een beharing die hem verdedigt tegen de meeste rupseters. En net die haren zorgen voor problemen. De overlast die mensen ervaren van deze brandharen nam de laatste jaren enorm toe. Bestrijding is er vaak met chemische en biologische middelen, of met grote stofzuigers. Duur werk, dat vaak voor flinke nevenschade zorgt: het treft ook alle andere insecten in de juist erg soortenrijke eikenbomen.

Beter is om onze natuur een ‘ecosysteemdienst’ te bewijzen. Door een soortenrijke, natuurlijke leefomgeving te creëren waarin sluipwespen, vogels, vleermuizen en dergelijke zich thuis voelen. Eco-processierups is daarvoor hét kruidenmengsel bij uitstek. Het helpt om de biodiversiteit nabij eikenbomen te herstellen, in stand te houden en te verbeteren. Het stimuleert zo de ontwikkeling van de natuurlijke vijanden van de rups. Waardoor de natuur zelf het evenwicht weer herstelt.

Gratis brochure

Download hier de gratis brochure aan, daarin vindt u meer informatie én een handig ‘plan van aanpak’ voor een natuurlijke bestrijding van de eikenprocessierups.

Op lange termijn biedt deze natuurlijke aanpak dé oplossing voor het reguleren van de populatie van de eikenprocessierups.

Hieronder vindt u de technische fiche van dit meerjarig kruidenmengsel .

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwtjes in je mailbox.

      Privacy statement.