24 juli Fytolicentie-opleiding op de Nationale Grasdag

Tijdens de Nationale Grasdag op donderdag 28 september 2017 kan er voor de tweede maal een fytolicentie-opleiding gevolgd worden. Deze praktijkdag is door de Vlaamse overheid erkend als vormingsactiviteit voor het behoud en/of verlenging van de fytolicentie naar de tuinaannemer toe.

Het is aangeraden u tijdig in te schrijven gezien de plaatsen beperkt zijn.

Fytolicentie opleiding programma tijdens de Nationale Grasdag

 width=Er zijn 2 programma’s voorzien waarop de bezoekers kunnen kennis maken met alle proeven die door specialisten in het vak in detail toegelicht worden. Beide programma’s starten met een theoretisch stuk waar IPM, fytolicentie en correct gebruik van gewasbeschermingsproducten heel uitgebreid aan bod komen.

Er gaat voldoende aandacht uit naar IPM (Integrated Pest Management) binnen het wettelijk kader rond de fytowetgeving. Vanaf 2017 gaat de overheid namelijk na of alle professionele land- en tuinbouwers met een fytolicentie op de toepassing van IPM gecontroleerd werden door een certificeringsinstelling. IPM raakt hierdoor verder ingeburgerd binnen de tuinaanlegwereld, want voorkomen is altijd beter dan genezen!

Aansluitend is een verplichte rondleiding op het demoterrein voorzien waarbij vooral de praktijk spreekt. Dit programma duurt 3 uur en alle details van het programma ter plaatse kan u hier nalezen.

U kunt zich inschrijven op de website van de Nationale Grasdag en uw keuze maken.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwtjes in je mailbox.

      Privacy statement.