24 juillet Beste bloemenmengsels voor bijen: De uitgebreide keuze van Advanta

Bij Advanta hebben we in ons ruim assortiment verschillende bloemenmengsels die uitermate geschikt zijn voor bijen. Wie voor een eenjarig mengsel gaat, kan kiezen uit Honey Bee, Tübinger, Brandenburger en Maya. Terwijl Honey Bee heel de zomer hevig bloeit tot aan de eerste vorst, bloeien Tübinger en Brandenburger slechts 5 à 6 weken. Tübinger is geschikt voor zwaardere gronden terwijl Brandenburger het best op lichtere gronden gedijt. Tübinger en Brandenburger zijn ideaal voor wie op een beperkte oppervlakte en voor kortere duur toch een groot voedselaanbod wil voorzien! Maya is een eenjarig mengsel dat samengesteld is in overeenstemming met de richtlijnen van de Waalse overheid om de bijenpopulatie in stand te houden.

Wie voor een meerjarig mengsel wil gaan, kan kiezen voor Bumble Bee of Staygreen 3. Bumble Bee is een mengsel dat, met uitzondering van zonnebloem, 100% inheems is. Staygreen 3 is dat ook, maar deze bevat daarnaast 25% grassen en is daardoor beter geschikt voor gebruik in openbare ruimtes. Voor wie niet enkel wil inzetten op honingbijen maar een breder segment aan nuttigen wil aanspreken, kunnen wij ook Kleur & Geur en Binnen Bebouwde Kom aanbevelen. Al deze mengsels hebben een grote verscheidenheid aan bloemsoorten en zijn dus als een echte snoepwinkel voor jouw bijen. Indien je meer inzicht wil krijgen in ons aanbod, kan je naar onze Veldbloemencatalogus surfen.

Bijenmengsels zijn belangrijk om de biodiversiteit en het welzijn van de bijenpopulaties te bevorderen.

  • Voedselbron voor bijen: veldbloemen zijn een bron van nectar en stuifmeel voor de bijen, die nodig is voor hun overleving en reproductie. Veldbloemen produceren veel meer nectar dan eentonige beplanting, waardoor bijen meer voedsel ter beschikking hebben.
  • Verhoogde biodiversiteit: veldbloemen bevorderen de biodiversiteit door verschillende soorten planten te introduceren in het landschap. Dit verbetert niet alleen de leefomgeving voor bijen, maar ook die voor andere dieren en planten.
  • Minder gebruik van pesticiden: het gebruik van pesticiden op veldbloemen is overbodig terwijl dit bij andere planten soms wel noodzakelijk kan zijn. Dit vermindert de blootstelling aan gifstoffen voor bijen en andere dieren in het milieu.
  • Ondersteuning van wildebijenpopulaties: veldbloemen ondersteunen wildebijenpopulaties, die al tientallen jaren onder druk staan en een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Abonnez-vous à notre newsletter

      notre politique en matière de données personnelles.