06 juni Actueel: droogte wordt zichtbaar op sportvelden

Na het natte voorjaar zien we op dit moment de droogte toeslaan op de sportvelden. De vooruitzichten laten stabiel weer zien. Het zal dus nodig zijn om hier rekening mee te houden in het sportveldonderhoud.

Hét moment om ongewenste grassen aan te pakken

Het groot onderhoud komt eraan, maar de sportvelden beginnen te drogen. Dit is een unieke kans om ongewenste grassen eens écht goed aan te pakken. Straatgras is zo’n soort die je niet in de mat wilt en deze grassoort houdt niet van droogte. Laat de mat dus goed verdrogen en ga wiedeggen en verticuteren. Zo krijg je het veld mooi proper voor het groot onderhoud verder in juni en maak je plaats voor de grassoorten die je wel in de mat wilt zien.

Verbeter het grasbestand met doorzaaien

In juni zal een groot deel van de sportvelden worden doorgezaaid tijdens het groot onderhoud. Het geadviseerde grasmengsel is afhankelijk van de lengte van de rustperiode.

Houd de vochtvoorziening in de gaten

Is er afgelopen weken nog doorgezaaid, houd dan de vochtvoorziening van de velden goed in de gaten om de grasgroei op gang te houden.

De juiste hoeveelheid graszaad is de basis van je grasmat

Wanneer je een sportveld gaat doorzaaien, is het belangrijk om de kilo’s graszaad op een correcte manier af te wegen. Het juiste grasmengsel, de optimale hoeveelheid zaaizaad én de afstelling van de machine leveren samen het beste resultaat.

Advance: de basis voor een optimale grasgroei

Het is al 22 jaar geleden dat Advanta als eerste graszaadleverancier de meerwaarde erkende van een coating om het graszaad. Een goede zaadbehandeling heeft invloed op de vochtregulering, zorgt voor de aanbreng van essentiële mineralen en maakt voedingsmineralen beschikbaar door de stimulering van het bodemleven.

Uiteraard wil je het graszaad van een sportveldmengsel de beste start geven om zich te vormen tot een stevige mat met goede doorworteling. Daarom kies je voor de mengels van Advanta, die 100% behandeld zijn met de Advance coating.

Wanneer je de grasplant helpt te ontwikkelen in het begin, komt dit de bodem en het grasbestand ten goede. Daarom gaven we deze coating de naam Headstart (voorsprong). Later werd deze naam gewijzigd in Advance. Het was een nieuwe technologische ontwikkeling, die iedereen zag als een stap vooruit in sportveldbeheer.

Uit proeven komt naar voren dat graszaad met Advance coating gemiddeld 10 dagen voorsprong heeft op onbehandeld zaad. Ook heeft de grasplant tot 60% meer wortelmassa.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwtjes in je mailbox.

      Privacy statement.