11 september 14 september 2023: nationale grasdag

15e Nationale Grasdag ‘on tour’

Praktijkdag voor groenprofessionals

‘Gras is een puzzel, elk stukje moet passen’

De 15e Nationale Grasdag staat in het teken van de klimaat- en andere uitdagingen. Groenprofessionals krijgen steeds meer te maken met extreme weersomstandigheden. De wetgeving rond watergebruik, gewasbescherming, bemesting … verstrengt. De prijs van materialen, grondstoffen en lonen stijgt. En zelfs de wensen en verwachtingen van klanten liggen op een hoger niveau. Sommigen willen nog steeds een afgelijnd gazon, anderen streven naar meer biodiversiteit. Allen willen ze er zo weinig mogelijk werk aan hebben. ‘One solution fits all’ geldt al een tijdje niet meer.

“Een geslaagd gazon is een puzzel die steeds opnieuw gelegd moet worden. En waarin elk stukje moet passen.”

Een gazon aanleggen en onderhouden wordt dus steeds complexer. Oplossingen van vroeger volstaan niet meer om de problematieken van vandaag nog tot ieders tevredenheid op te lossen. Toch verwachten klanten een gazon dat perfect voldoet aan al hun specifieke wensen en zelfs nog meer. En dat bovendien bestand is tegen extreme omstandigheden, het hele jaar door.

Aan jou om de perfecte puzzel te leggen. Maar hoe doe je dat best? Welke vaste waarden gelden nog steeds en welke innovaties moet je omarmen? Wat zijn de ‘best practices’ en nieuwste inzichten? Moeten we de grond anders bewerken om onkruid een stap voor te zijn? Starten we best met een bodemanalyse? Wat met aanleg en onderhoud van een grasmat? Met maaien? Hoe doen we aan gewasbescherming? Bemesting? Wat met drainage en beregening? Hoe verkrijg je in functie van al die aspecten een beter en duurzamer resultaat? Op de Nationale Grasdag gaan we de antwoorden niet uit de weg.

“Alle standhouders leggen samen de puzzel en geven tal van tips & trics mee, direct bruikbaar in de praktijk!”

De afgelopen jaren werden heel wat innovatieve oplossingen bedacht waarmee je de huidige problematieken het hoofd kan bieden, niet alleen op het vlak van grondbewerking, bodemverbetering, bemesting, maairegime en bewatering maar ook met betrekking tot de benodigde machines, graszaden, bloemzaden…

Praktijkdemodag met focus op beleving!

Op de Grasdag zijn alle specialisten ter plaatse: grasspecialisten, leveranciers van meststoffen, gewasbeschermingsmiddelen en grondverbetering, machineproducenten, beroepsverenigingen … Met hun hulp krijg je alle facetten rond aanleg, renovatie en onderhoud van gazon, sportvelden en openbaar groen onder de knie.

“Dit jaar zijn er heel wat nieuwe exposanten met een brede waaier aan innovatieve producten en machines waaronder een aantal primeurs! Het loont dus absoluut de moeite om (opnieuw) af te zakken naar deze hoogdag voor de groensector.”

Het wordt een belevingsdag waar je kennis maakt met een breed spectrum aan grasveldbenodigd-heden, tips & tricks en expertise in verschillende domeinen. Op het demoterrein zie je welke producten werden toegepast en met welk effect. En er is opnieuw een focus op het zelf uittesten. Zo kan je met de nieuwste machines aan de slag en ervaar je meteen hoe je alle mogelijke grondbewerkingen snel, makkelijk en correct uitvoert. 

Alles op maat van de groenprofessional

De Nationale Grasdag gaat over meer dan gazon alleen. In het kader van biodiversiteit en duurzaam groenbeleid werd bijvoorbeeld fel ingezet op het gebruik van veldbloemen. Een aantal eenjarige en langbloeiende veldbloemenmengsels werd op het demoveld ingezaaid en ook rond dit aspect zijn er interessante praktijkdemo’s.

Verder is er ook uitgebreide aandacht voor veiligheid en ergonomie. Naast aangepaste machines en producten leer je op de Grasdag ook hoe je best maait, grondbewerkingen doet, correct en veilig sproeit … Het evenement is allesomvattend en mag je eigenlijk niet missen.

De Nationale Grasdag is en blijft het grootste open platform voor alle gebundelde kennis rond gazon.

Praktisch

De Nationale Grasdag is exclusief en gratis voor professionals en tuinaanleggers. Hier vind je alles over gras en zoveel meer op één groot demoterrein. Dé plek ook voor een informele babbel met collega’s en/of branchegenoten in een gemoedelijke sfeer.

Waar? Bij graszodenteler Bart van Bael, Voortbossen 86/1, 2450 Meerhout

Wanneer? Donderdag 14 september, van 9 uur tot 18 uur

Voor wie? Tuinaanleggers, groendiensten, greenkeepers en tuinprofessionals

Inschrijving? Voorinschrijving verplicht via www.nationalegrasdag.be

De Nationale Grasdag is een organisatie van vijf toonaangevende bedrijven uit de groensector: Advanta (Limagrain), ENVU, Compo Expert, ICL en TerraCottem.

Meer informatie? Contacteer: Isabelle Dedrie – 0491/37 79 40 – 055/39 02 21 – isabelle.dedrie@limagrain.be

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwtjes in je mailbox.

      Privacy statement.